Riznica na konferenciji NAR Indija u Nju Delhiju

Delegacija Klastera nekretnine je u ulozi počasnih gostiju, a na poziv Faruka Mahmuda, jednog od najvažnijih ljudi u svetu nekretnina u Indiji, učestvovala na velikoj godišnjoj konferenciji udruženja Realtora NAR Indija. Delegaciju Klastera nekretnine činili su: Nenad Đorđević, vlasnik agencije MOZAIK iz Beograda, Miroslav Cvetković, vlasnik agencije CVETKOVIĆ-ROŠKOV iz Beograda, Radosav Janković osnivač agencije HEROLDO iz Jagodine i dr Slaviša Pešić, vlasnik agencije RIZNICA iz Niša.
U državama u kojima postoje udruženja agencija i agenata nekretnina, uobičajeno je da se održavaju godišnje konferencije tih udruženja. One su prilika da se kolege iz udruženja sastanu međusobno, ali i sa predstavnicima udruženja iz drugih država, da razmene iskustva, izaberu nova rukovodstva, nešto nauče i stvore nove poslovne mogućnosti, ali i da se zabave.
Delegacija Klastera nekretnine, na početku svog boravka u Nju Delhiju, imala je tu čast da se za nju organizuje prijem u ambasadi Srbije. Delegaciju je primio Ambasador Srbije u Indiji, Njegova Ekselencija Vladimir Marić sa saradnicima. Tokom prijema razgovaralo se o mogućnostima da se kroz aktivnosti Klastera nekretnina, kao budućeg člana međunarodnih udruženja za nekretnine, promovišu investicione mogućnosti u Srbiji. Članovi Klastera ukazali su na to da kroz nastupe na međunarodnim konferencijama i saradnju sa udruženjima iz drugih država mogu promovisati investicione potencijale Srbije i doprineti dovođenju investitora.
Kakav značaj se pridaje godišnjim Konferencijama udruženja za nekretnine govori i to da u njima učestvuju i visoki zvaničnici države, kao i predstavnici najznačajnijih preduzeća i drugi visoki zvaničnici. Otvaranje konferencije u Nju Delhiju kroz tradicionalno paljenje lampi i prigodne pozdravne govore vršili su prethodni Ministar za pitanja manjina u Indiji g. K. Rahman Kan, Ambasador Srbije u Indiji Njegova Ekselencija Vladimir Marić, Izvršni direktor firme DLF g. Aakaš Ohri i rukovodstvo NAR Indija.
Tokom konferencije održavane su prezentacije više investicionih projekata najvišeg ranga koje se realizuju u samom Nju Delhiju i okolini. Pored toga, organizovane su i prezentacije investicionih potencijala iz drugih država i regiona, kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati, SAD i Kanada, Tunis i oblast Pacifika u Aziji. I Srbija je imala svoj prostor i vreme u kome je dr Slaviša Pešić prezentirao investicione mogućnosti u Srbiji i najvažnije projekte koji daju značaj ovom području kao privlačnom za investiranje. Članovi delegacije Nenad Đorđević i Miroslav Cvetković uključili su se u pružanje odgovora prisutnima na prezentaciji na pitanja koja su se uglavnom odnosila na zakonsku regulativu, poresku politiku i ekonomsku stabilnost naše države.
Najveće kompanije iz Indije, ali i iz drugih država kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati, prezentirale su svoje razvojne projekte prisutnima na konferenciji. Po sadržaju i načinu prezentacije izdvaja se ona koju je organizovala kompanija DLF. Kompanija DLF koja je jedna od najmoćnijih kompanija u Indiji, organizovala je veličanstvenu prezentaciju svog razvojnog projekta u Nju Delhiju – Golf and Country Club. S obzirom da su svi objekti u ovom jedinstvenom projektu izgrađeni, a naselje uređeno, prvi deo prezentacije podrazumevao je dolazak na lice mesta. Projekat je zamišljen kao naselje zatvorenog tipa u kome su zgrade izgrađene po obodu terena za golf. U naselje se ulazi uz kontrolu obezbeđenja, jer je zamišljeno da pruži visoku sigurnost svojim stanovnicima. Učesnike su dočekale hostese obučene u tradicionalnu indijsku nošnju. Zatim je u maloj bioskopskoj sali prezentiran film o Nju Delhiju i projektu „Golf and Country Club“, koji je urađen tako da posmatrač stiče utisak da leti iznad zgrada i ulica. Po završetku filma, platno se pomera i iza njega ukazuje se velika prostorija u kojoj se nalazi maketa celog naselja. Nakon uvida u izgled celog naselja, posetioci se uvode u apartman koji je izgrađen u potpunosti onako kako su napravljeni apartmani u tom naselju. Na taj način, svako ko je zainteresovan da kupi apartman u ovom projektu može videti kako će on izgledati kada bude završen.
I konačno, nakon cele prezentacije, posetioci se prebacuju u veliki šator u kome je organizovana gala večera sa programom za sve učesnike konferencije. Preko 1300 domaćih i stranih delegata i gostiju konferencije moglo je na jednom mestu da učestvuje u programu u kome se pokazuje kako investitori i udruženja za nekretnine mogu na najbolji način da sarađuju. Svi učesnici konferencije dobijaju mogućnost da pomognu prodaji apartmana u ovom projektu kroz saradnju sa investitorom.
Očekivano je bilo da u jednoj od najvećih država sveta prisustvujemo konferenciji koja je organizovana na najvišem nivou. Ono što je najvažnije je da je delegacija Klastera nekretnine iz Srbije, iako dolazi iz jedne male države koja ne spada u visoko razvijene ekonomije, od domaćina ispoštovana na najbolji način. Na konferenciji su članovi delegacije postavljeni u prvi red gde sede počasni gosti, omogućena je prezentacija investicionih mogućnosti Srbije i na svaki drugi način se osećalo da smo dobrodošli u međunarodnu zajednicu agenata nekretnina koja pripada asocijaciji NAR, a čiji ogranak u Indiji spada među najveće na svetu sa oko 20.000 brokera.

Klaster nekretnine je na ovaj način nastavio da kroz međunarodna udruženja otvara vrata i članovima svog udruženja za povezivanje i unapređenje saradnje sa kolegama iz drugih država. Pored toga, otvaraju se mogućnosti da Klaster nekretnine pomogne firmama iz Srbije koje traže investitore i partnere iz inostranstva ili žele da investiraju u inostranstvu, da te svoje ciljeve realizuju kroz saradnju sa Klasterom i udruženjima kojima Klaster pristupa.

Moji favoriti

Moguće je dodati najviše 12 nakretnina u Favorite, ako želite dodati i ovu nekretninu obrišite neku od već odabranih.

Moji favoriti

Jeste li sigurni da želite ukloniti sve označene nekretnine iz favorita?