Ako ste odlučili da prodate nekretninu

Ako ste odlučili da prodate nekretninu, neophodno je da postavite sebi neka od pitanja koja će biti važna za realizaciju vašeg zahteva, kao što su:
Da li je nekretnina uknjižena u katastru nepokretnosti i da li ste Vi upisani kao vlasnik na njoj? Ukoliko jeste, onda možete dalje raspolagati nekretninom uključujući prodaju. Ukoliko niste upisani kao vlasnik, proverite da li raspolažete sa kompletnom dokumentacijom iz pravnog niza vlasništva? U ovom slučaju, posavetujte se sa agencijom ili advokatom kako bi proverili kompletnost vaše dokumentacije i mogućnost uknjižbe.
Ako je nekretnina uknjižena na vaše ime ili se može uknjižiti, onda možete razmišljati o ostalim pitanjima vezanim za kupoprodaju.
Većinu tih pitanja ćete najbolje sebi razjasniti u saradnji sa agencijom, zato nam se možete javiti u ovoj fazi realizacije svoje namere da prodate. Onda vam možemo pomoći da odgovorite i na sledeća pitanja kao što su:
Koju cenu možete očekivati da postignete na tržištu? O ceni koja se traži na tržištu za nekretninu slične vrste i karakteristika, na lokaciji sličnoj vašoj, možete se informisati i preko interneta na sajtovima koji oglašavaju nekretnine na prodaju. Imajte u vidu da se tamo oglašavaju tražene cene nekretnina koje se najčešće kroz pogodbu sa zainteresovanim kupcem spuštaju. Takođe, ima nekretnina čija cena će vam se svideti jer je izuzetno visoka. Međutim, takve nekretnine najčešće stoje na ponudi dugo vremena i ne prodaju se ili se ne prodaju po tim cenama. Zato ćete najbolje odrediti cenu kroz saradnju sa iskusnim agentom.
Drugo pitanje je, da li sa cenom koju možete postići pri prodaji svoje nepokretnosti možete kupiti ono što vama treba? Svoj plan, svakako, treba da vežete za slučaj da ne uspete da postignete baš željenu cenu. Ako i sa takvom računicom možete očekivati uspešnu realizaciju svojih namera – onda treba ići u kupovinu. Ako, recimo, očekujete da kupite dva manja stana na istoj lokaciji i u istom stanju za novac koji dobijete od prodaje – najčešće će biti izuzetno teško da to postignete.
Imajte u vidu rokove vezane za kupoprodaju. Ako prodajete svoju nekretninu da bi od tog novca kupili drugu nekretninu za sebe, posavetujte se sa agencijom o dogovoru oko rokova koje možete prihvatiti da ne biste došli u situaciju da sebi ili drugima napravite problem zbog lošeg predviđanja. I kada dogovorite rokove, potrudite se maksimalno da ih ispoštujete.
Nakon što razmotrite ispravnost svoje dokumentacije, moguću cenu i mogućnost da u tim uslovima postignete svoj cilj, javite nam se da prijavite svoju nekretninu za prodaju. Mi ćemo doći kod vas i posavetovati se sa vama o svim pitanjima vezanim za prodaju vaše nekretnine. I nakon toga, vodićemo vas kroz proces prodaje sve do njegovog uspešnog završetka

Moji favoriti

Moguće je dodati najviše 12 nakretnina u Favorite, ako želite dodati i ovu nekretninu obrišite neku od već odabranih.

Moji favoriti

Jeste li sigurni da želite ukloniti sve označene nekretnine iz favorita?